13 decembrie 2012

Faina de migdale / caju / nuci / mac

faina de migdale


Ingrediente:

  • migdale crude de preferat fara coaja / caju / nuci / mac (cantitatea este cantitatea de faina dorita)



Mod de preparare:


  1. Se pune o cantitate nu foarte mare de migdale / nuci / caju / mac (o ceasca) intr-un blender cu putere mare, intr-o rasnita de cafea sau intr-un robot de bucatarie.
  2. Se macina in aparat pana devin asemanatoare cu faina sau malaiul. Aveti grija sa nu le macinati nici prea mult, pentru case vor transforma in unt de migdale / nuci / caju.
  3. Migdalele (nucile / caju / macul) macinate se pun deoparte si se procedeaza la fel cu toata cantitatea, macinandu-le pe rand, cate o ceasca o data.


Informatii utile:


  • daca doriti ca macinarea sa fie cat mai uniforma, dupa macinare le puteti trece printr-o sita nu foarte deasa, iar cele ce nu reusesc sa "curga" le puneti inapoi in aparat si le mai macinati o data
  • faina poate fi conservata timp de o luna la frigider
  • se gaseste de cumparat direct faina de migdale in magazinele de specialitate (de mancare sanatoasa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu