Ingrediente:
- migdale crude de preferat fara coaja / caju / nuci / mac (cantitatea este cantitatea de faina dorita)
Mod de preparare:
- Se pune o cantitate nu foarte mare de migdale / nuci / caju / mac (o ceasca) intr-un blender cu putere mare, intr-o rasnita de cafea sau intr-un robot de bucatarie.
- Se macina in aparat pana devin asemanatoare cu faina sau malaiul. Aveti grija sa nu le macinati nici prea mult, pentru case vor transforma in unt de migdale / nuci / caju.
- Migdalele (nucile / caju / macul) macinate se pun deoparte si se procedeaza la fel cu toata cantitatea, macinandu-le pe rand, cate o ceasca o data.
Informatii utile:
- daca doriti ca macinarea sa fie cat mai uniforma, dupa macinare le puteti trece printr-o sita nu foarte deasa, iar cele ce nu reusesc sa "curga" le puneti inapoi in aparat si le mai macinati o data
- faina poate fi conservata timp de o luna la frigider
- se gaseste de cumparat direct faina de migdale in magazinele de specialitate (de mancare sanatoasa)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu