29 decembrie 2012

Rasol de vita cu legume fierte

rasol de vita cu legume fierteIngrediente:
  • 4 rasoale de vita (4 rondele cu tot cu os)
  • 4 cartofi potriviti (se pot inlocui cu brocoli, fasole verde)
  • 2 morcovi
  • usturoi pentru mujdei (cantitatea depinde in functie de cat de puternic il doriti)
  • sare



Mod de preparare:
  1. Se spala bine carnea si se pune la fiert la foc mare intr-o oala.
  2. Se lasa sa fiarba 10 minute si se arunca apa, se spala carnea si se pune alta apa.
  3. Se pune carnea inapoi la fiert la foc mare, pana incepe sa fiarba.
  4. Cand a inceput sa fiarba carnea se da focul mic si se acopera cu un capac.
  5. Se curata cartofii si morcovii si se spala. Cartofii se taie longitudinal in jumatati.
  6. La o ora dupa ce am acoperit carnea la fiert, se pun intr-o alta oala cu apa la fiert cartofii si morcovii.
  7. Se pregateste mujdeiul de usturoi.
  8. Dupa aproximativ 30 de minute, cand cartofii sunt fierti (intra furculita cu usurinta cu ei) se scot atat carnea cat si legumele din apa pe un platou.
  9. Se adauga sare si mujdei dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu