- 4 rasoale de vita (4 rondele cu tot cu os)
- 4 cartofi potriviti (se pot inlocui cu brocoli, fasole verde)
- 2 morcovi
- usturoi pentru mujdei (cantitatea depinde in functie de cat de puternic il doriti)
- sare
Mod de preparare:
- Se spala bine carnea si se pune la fiert la foc mare intr-o oala.
- Se lasa sa fiarba 10 minute si se arunca apa, se spala carnea si se pune alta apa.
- Se pune carnea inapoi la fiert la foc mare, pana incepe sa fiarba.
- Cand a inceput sa fiarba carnea se da focul mic si se acopera cu un capac.
- Se curata cartofii si morcovii si se spala. Cartofii se taie longitudinal in jumatati.
- La o ora dupa ce am acoperit carnea la fiert, se pun intr-o alta oala cu apa la fiert cartofii si morcovii.
- Se pregateste mujdeiul de usturoi.
- Dupa aproximativ 30 de minute, cand cartofii sunt fierti (intra furculita cu usurinta cu ei) se scot atat carnea cat si legumele din apa pe un platou.
- Se adauga sare si mujdei dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu