Ingrediente:
- 1 cana de migdale sau nuci crude inmuiate
- 3 cani de apa
- indulcitor natural (7 curmale sau 4 smochine sau 2 linguri de miere)
Mod de preparare:
- Se lasa migdalele/nucile la inmuiat peste noapte in apa.
- A doua zi se arunca apa in care au stat la inmuiat si se pun in blender.
- Se adauga peste migdale/nuci jumatate din apa necesara pentru reteta in blender, impreuna cu indulcitorul si se mixeaza la viteza mare timp de 30 de secunde.
- Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de apa si se mixeaza inca 30 de secunde
- Amestecul se strecoara printr-un tifon, punga speciala pentru strecurat sau sita.
Informatii utile:
- pulpa ramasa dupa strecurare se poate pastra la frigider si se poate folosi la dulciuri, painici sau torturi
- mixarea intai cu doar jumatate din cantitatea de apa este o metoda buna pentru a ne asigura ca migdalele sau nucile au fost bine omogenizate in apa
- se poate aroma cu scortisoara, vanilie sau cuisoare
- se gaseste si de cumparat direct din magazin insa de cele mai multe ori contine zahar, sare, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu