13 decembrie 2012

Lapte de migdale sau nuci


lapte de migdaleIngrediente:


    • 1 cana de migdale sau nuci crude inmuiate
    • 3 cani de apa
    • indulcitor natural (7 curmale sau 4 smochine sau 2 linguri de miere)




    Mod de preparare
    :

    1. Se lasa migdalele/nucile la inmuiat peste noapte in apa.
    2. A doua zi se arunca apa in care au stat la inmuiat si se pun in blender.
    3. Se adauga peste migdale/nuci jumatate din apa necesara pentru reteta in blender, impreuna cu indulcitorul si se mixeaza la viteza mare timp de 30 de secunde.
    4. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de apa si se mixeaza inca 30 de secunde
    5. Amestecul se strecoara printr-un tifon, punga speciala pentru strecurat sau sita.

    Informatii utile:

    • pulpa ramasa dupa strecurare se poate pastra la frigider si se poate folosi la dulciuri, painici sau torturi
    • mixarea intai cu doar jumatate din cantitatea de apa este o metoda buna pentru a ne asigura ca migdalele sau nucile au fost bine omogenizate in apa
    • se poate aroma cu scortisoara, vanilie sau cuisoare
    • se gaseste si de cumparat direct din magazin insa de cele mai multe ori contine zahar, sare, etc.


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu