23 decembrie 2012

Placinta cu coacaze si banane

placinta cu coacaze si banane 
Ingrediente:
  • 2 si 1/2 cani faina de migdale (reteta pentru faina de migdale)
  • 1/4 lingurita de sare
  • esenta de vanilie sau 1 masura proteine de vanilie
  • 1 si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sau praf de copt
  • 2 linguri ulei de palmier sau ulei de nuca de cocos
  • 3 oua (1 ou intreg si 2 albusuri)
  • 4 banane coapte
  • 2 cani de coacaze inghetate
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de seminte de chia (optional)


    Mod de preparare:
    1. Se preincalzeste cuptorul la 350 de grade.
    2. Se ung fundul si marginile unei tavi cu ulei de palmier sau ulei de cocos.
    3. Se amesteca ingredientele uscate (faina de migdale, proteinele de vanilie, sarea si bicarbonatul de sodiu).
    4. Intr-un bol separat, se mixeaza ingredientele umede (uleiul, mierea, esenta de vanilie si ouale).
    5. Se adauga apoi amestecul umed peste cel uscat, se adauga si bananele pisate in prealabil cu o furculita si se mixeaza bine.
    6. Se toarna compozitia in recipientul pentru copt si se presara coacazele deasupra.
    7. Se coace aproximativ 40 de minute, sau pana cand marginile se maronesc usor si trece testul scobitoarei (se inteapa in mijloc cu o scobitoare si iese curata).
    8. Se lasa la racit 30 de minute, dupa care se portioneaza si se serveste.


      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu