Ingrediente:
- 2 si 1/2 cani faina de migdale (reteta pentru faina de migdale)
- 1/4 lingurita de sare
- esenta de vanilie sau 1 masura proteine de vanilie
- 1 si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sau praf de copt
- 2 linguri ulei de palmier sau ulei de nuca de cocos
- 3 oua (1 ou intreg si 2 albusuri)
- 4 banane coapte
- 2 cani de coacaze inghetate
- 4 linguri de miere
- 2 linguri de seminte de chia (optional)
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 350 de grade.
- Se ung fundul si marginile unei tavi cu ulei de palmier sau ulei de cocos.
- Se amesteca ingredientele uscate (faina de migdale, proteinele de vanilie, sarea si bicarbonatul de sodiu).
- Intr-un bol separat, se mixeaza ingredientele umede (uleiul, mierea, esenta de vanilie si ouale).
- Se adauga apoi amestecul umed peste cel uscat, se adauga si bananele pisate in prealabil cu o furculita si se mixeaza bine.
- Se toarna compozitia in recipientul pentru copt si se presara coacazele deasupra.
- Se coace aproximativ 40 de minute, sau pana cand marginile se maronesc usor si trece testul scobitoarei (se inteapa in mijloc cu o scobitoare si iese curata).
- Se lasa la racit 30 de minute, dupa care se portioneaza si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu