- 2 bucati file de salau (proaspat sau congelat)
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- piper
- boia
- busuioc
- praf de usturoi (optional)
- lamaie
- ulei de masline
Mod de preparare:
- Daca folositi peste congelat, atunci mai intai se dezgheata. Daca folositi peste proaspat, treceti direct la punctul doi.
- Se curata cartofii si morcovii si sa spala.
- Cartofii se taie in bucati ca pentru wedges, morcovii se taie rondele.
- Se fierb 10-15 minute in apa, apoi se scurg si se pun deoparte.
- Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline si se pun legumele fierte taiate.
- Se presara sare, piper, boia, praf de usturoi dupa gust si se dau la cuptor. Dupa 15 minute, timp suficient sa pregatim pestele, legumele pot fi scoase si servite.
- Pestele se spala si se condimenteaza cu sare, piper si busuioc dupa gust.
- Se pune pestele pe gratar sau intr-o tigaie neaderenta (ceramica sau teflon - de preferat ceramica, este mai sanatoasa) fara ulei, la foc mediu.
- Se tine aproximativ 4 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste usor.
- Se serveste cu putina lamaie, alaturi de legumele pregatite la cuptor.
Informatii utile:
- Legumele folosite in aceasta reteta au fost cartofi si morcovi, insa se pot inlocui foarte usor cu brocoli, fasole verde, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu