- 1 ou intreg la temperatura camerei
- 300 ml ulei de samburi de struguri
- o lingurita de mustar clasic
- o lingura de zeama de lamaie
- putina sare (dupa gust)
- putin piper (dupa gust)
- 1 varf de lingurita de sare de lamaie (doar daca doriti ca maioneza sa iasa foarte tare)
Mod de preparare:
- Se pune uleiul intr-un recipient inalt (pahar special pentru blender).
- Se adauga oul intreg, zeama de lamaie, mustarul, sarea, piperul (optional), sarea de lamaie (optional).
- Se pune blenderul vertical, incercand sa acoperim cu cupa acestuia pe cat posibil galbenusul si mustarul si se porneste la viteza mare, fara sa-l miscam.
- Pe masura ce se formeaza maioneza de la fundul paharului, ridicam usor blenderul, cate putin, pana cand s-a incorporat tot uleiul.
- Mai mixam cu blenderul 20 de secunde miscandu-l energic de data aceasta.
- Nu oprim deloc blenderul pana nu este gata maioneza.
- este important ca oul sa fie la temperatura camerei, crud, intreg
- este important ca la inceput sa cuprindem galbenusul si mustarul pe cat posibil in cupa blenderului pentru ca maioneza sa iasa bine
- am folosit ulei de samburi de struguri pentru ca este mult mai sanatos decat uleiul clasic, de floarea soarelui si nu are aroma specifica a uleiului de masline; se poate realiza si cu ulei de floare soarelui
- nu va iesi la fel de galbena ca maioneza clasica, facuta doar din galbenus de ou, insa este la fel de gustoasa si mult mai sanatoasa (albusul de ou contine o cantitate mare de proteine si nu are acea grasime nociva a galbenusului)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu