Ingrediente:
Mod de preparare
- 300g faina de caju (reteta pentru faina de caju)
- esenta rom
- 6 linguri de miere de salcam
- 50g stafide
- 100g faina de nuci (reteta pentru faina de nuci)
- 100g faina de mac (reteta pentru faina de mac)
- 3 linguri cacao
- 1 portocala
Mod de preparare
- Se pregatesc toate ingredientele:
- se cantaresc si se prepara faina de caju, de nuci si de mac
- se spala portocala
- se rade coaja portocalei si se pune pe o farfurioara
- se stoarce portocala iar sucul se pune intr-un pahar
- se hidrateaza stafidele (se pun in putina apa si se lasa la muiat 5-10 minute, dupa care se scurge apa)
- Se pun intr-un bol faina de caju, 3 linguri de miere de salcam si esenta de rom si se framanta bine pana obtinem o compozitie asemanatoare cu coca obisnuita.
- Intindem o foaie de hartie de copt si intindem coca pe ea, sub forma unui dreptunghi de dimensiuni aproximative 25 x 15 cm.
- Punem intr-un bol faina de nuci, faina de mac, stafidele, cacaoa, 3 linguri de miere de salcam, coaja de portocale si 2 linguri de suc de portocale si amestecam bine pana obtinem o consistenta un pic mai moale decat coca, cat sa poata fi intinsa.
- Indindem crema astfel obtinuta peste coca.
- Rulam cu grija cozonacul pe lungime.
- Inainte de a se consuma e recomandat sa fie tinut la frigider minim 20-30 de minute.
Este foarte bun si sanatos!
RăspundețiȘtergereAcum inteleg eu cum a disparut jumatate de cozonac pe nevazute :))
RăspundețiȘtergere