- 4 bucati file de somon cu tot cu piele
- 1 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper
- condimente pentru peste (busuioc, cimbru etc)
- 2 catei mari de usturoi
- 60ml ulei de masline
- zeama de la o lamaie mare
Mod de preparare:
- Se piseaza usturoiul, se amesteca cu sarea, piperul si condimentele.
- Se adauga uleiul si se freaca bine, pana ce aproape se obsoarbe uleiul, ca la mujdei.
- Se adauga zeama de lamaie si se agita bine.
- Se aseaza somonul intr-un vas si se toarna sosul peste, intorcand bucatile de peste pe toate partile.
- Se acopera cu un capac si se da la frigider 2 ore.
- Se incinge o tigaie neaderenta (ceramica sau teflon) si se aseaza bucatile cu pielea in jos.
- Dupa 4 minute, se intoarce fiecare bucata de peste si se mai tine inca 4 minute, pana e bine facut si rumenit.
- Se poate servi alaturi de fasole verde, brocoli, cartofi natur, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu