16 decembrie 2012

Somon marinat la tigaie

somon marinat la tigaieIngrediente:

  • 4 bucati file de somon cu tot cu piele
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper
  • condimente pentru peste (busuioc, cimbru etc)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 60ml ulei de masline
  • zeama de la o lamaie mare


Mod de preparare:

  1. Se piseaza usturoiul, se amesteca cu sarea, piperul si condimentele. 
  2. Se adauga uleiul si se freaca bine, pana ce aproape se obsoarbe uleiul, ca la mujdei. 
  3. Se adauga zeama de lamaie si se agita bine.
  4. Se aseaza somonul intr-un vas si se toarna sosul peste, intorcand bucatile de peste pe toate partile.
  5. Se acopera cu un capac si se da la frigider 2 ore.
  6. Se incinge o tigaie neaderenta (ceramica sau teflon) si se aseaza bucatile cu pielea in jos.
  7. Dupa 4 minute, se intoarce fiecare bucata de peste si se mai tine inca 4 minute, pana e bine facut si rumenit.
  8. Se poate servi alaturi de fasole verde, brocoli, cartofi natur, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu