- 200g migdale
- 100g curmale (aproximativ 10 curmale fara samburi)
- 2 linguri de cacao (sau pudra de roscove)
- esenta de vanilie
- 1 + 3 linguri indulcitor natural (miere de albine, sirop de artar, etc.)
- 350g caju
- 4 portocale
- 1/2 lamaie
- 4 linguri de unt vegetal (unt de cacao, unt sau ulei de cocos, ulei de palmier)
Mod de preparare:
- Se hidrateaza caju-ul si curmalele timp de o ora. (se tin in apa cat sa le acopere) Optional, se pot hidrata si migdalele.
- Se pun migdalele, curmalele hidratate scurse de apa, cele 2 linguri de cacao si 1 lingura de indulcitor in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o pasta lipicioasa.
- Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se intinde uniform pasta de migdale obtinuta, presand-o bine.
- Se pun in blender nucile caju hidratate si scurse de apa, coaja de la cele 4 portocale, sucul de la cele 4 portocale si cel de la jumatate de lamaie, 3 linguri de indulcitor natural si 4 linguri de unt/ulei vegetal.
- Se proceseaza in blender pana se obtine o pasta fina, cremoasa.
- Se toarna crema de caju si citrice in forma de tort, peste blat, se niveleaza bine, se acopera cu folie de aluminiu si se da la congelator pentru o ora, dupa care se muta la frigider pana cand il vom servi.
- Tortul se poate orna dupa preferinte cu mac, fulgi de cocos, fructe. Am folosit pentru ornare mac si capsuni.
Informatii utile:
- Daca nu aveti o forma de tort cu pereti detasabili, tapetati o forma normala de tort sau o tava cu folie alimentara de plastic pentru a putea scoate cu usurinta tortul din forma.
- Pentru a il pastra mai multe zile, va recomand sa tineti tortul in congelator. Inainte de servire, lasati-l 5-10 minute la temperatura camerei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu