- 400g carne de vita sau de curcan
- 1/4 telina
- 2 morcovi maricei
- 4 cartofi rosii nu foarte mari
- 200g gogosari in otet
- 300g castraveti murati / 8 castraveti medii (reteta pentru castraveti murati)
- 2-3 linguri mustar
- sare
- maioneza dintr-un ou (reteta pentru maioneza rapida)
Mod de preparare:
- Se spala carnea si se fierbe in apa, atat cat este nevoie pentru tipul de carne ales.
- Se curata cartofii, morcovii si telina si se spala.
- Se fierb legumele in apa, separat de carne.
- Dupa ce s-au racit atat carnea cat si legumele fierte, se toaca toate cubulete (inclusiv castravetii si gogosarii) si se pun intr-un castron.
- Se adauga sare si mustar dupa gust, amestecandu-se bine toate ingredientele.
- La final se adauga maioneza si se incorporeaza in amestecul de carne, legume si muraturi.
- Se orneaza dupa preferinte (cu gogosari, castraveti, masline, frunze de patrunjel).
Fara suparare , dar eu stiu ca legumele nu se curata si se pun la fiert . Se pun la fiert cu tot cu coaja spalate bine, si se curata dupa ce au fiert.
RăspundețiȘtergereNu este nici o suparare, din contra!
RăspundețiȘtergereReferitor la legumele fierte in coaja, cred ca va referiti la cartofi, unde parerile sunt impartite si cred ca tine mai mult de preferinta. Intr-adevar se pot fierbe cartofii in coaja, insa este mai dificil sa-i curatam fierbinti. Va asigur ca iese buna si cu ei curatati dinainte, am probat si devorat.