31 decembrie 2012

Salata de boeuf

salata de boeufIngrediente:


Mod de preparare:
legume cubulete pentru salata de boeuf
  1. Se spala carnea si se fierbe in apa, atat cat este nevoie pentru tipul de carne ales.
  2. Se curata cartofii, morcovii si telina si se spala.
  3. Se fierb legumele in apa, separat de carne.
  4. Dupa ce s-au racit atat carnea cat si legumele fierte, se toaca toate cubulete (inclusiv castravetii si gogosarii) si se pun intr-un castron.
  5. Se adauga sare si mustar dupa gust, amestecandu-se bine toate ingredientele.
  6. La final se adauga maioneza si se incorporeaza in amestecul de carne, legume si muraturi.
  7. Se orneaza dupa preferinte (cu gogosari, castraveti, masline, frunze de patrunjel).

2 comentarii:

  1. Fara suparare , dar eu stiu ca legumele nu se curata si se pun la fiert . Se pun la fiert cu tot cu coaja spalate bine, si se curata dupa ce au fiert.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este nici o suparare, din contra!

    Referitor la legumele fierte in coaja, cred ca va referiti la cartofi, unde parerile sunt impartite si cred ca tine mai mult de preferinta. Intr-adevar se pot fierbe cartofii in coaja, insa este mai dificil sa-i curatam fierbinti. Va asigur ca iese buna si cu ei curatati dinainte, am probat si devorat.

    RăspundețiȘtergere