18 decembrie 2012

Piept de pui cu legume la cuptor

piept de pui cu legume la cuptorIngrediente:
  • 3 piepti de pui taiati pe jumatate
  • 3 linguri de ulei de palmier, masline sau samburi de struguri
  • 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 8 cartofi
  • 300g fasole verde
  • 300g brocoli

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade C. 
  2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  3. Intr-un bol mare, se pune usturoiul pisat ca pentru mujdei si se freaca cu sarea si piperul.
  4. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi zeama de lamaie, amestecandu-se din nou.
  5. Se pune fasolea verde si brocoli peste sosul astfel preparat, se amesteca bine cu o lingura, dupa care se scot legumele cu spumiera (o lingura cu gauri) si se aseaza in tava tapetata cu hartia de copt.
  6. Se taie cartofii bucatele ca pentru wedges si se tavalesc bine si ei prin sosul ramas in bol, dupa care se scurg cu spumiera si se adauga in tava.
  7. Se repeta procedeul si cu pieptul de pui, adaugand de data aceasta si boiaua in sosul ramas.
  8. Se pune pieptul deasupra legumelor si se da la cuptor.
  9. Se lasa la cuptor 50-60 de minute, pana se rumeneste usor pieptul de pui si apoi se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu