- 3 piepti de pui taiati pe jumatate
- 3 linguri de ulei de palmier, masline sau samburi de struguri
- 1 lamaie
- 6 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita boia de ardei iute
- 8 cartofi
- 300g fasole verde
- 300g brocoli
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade C.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
- Intr-un bol mare, se pune usturoiul pisat ca pentru mujdei si se freaca cu sarea si piperul.
- Se adauga uleiul si se amesteca, apoi zeama de lamaie, amestecandu-se din nou.
- Se pune fasolea verde si brocoli peste sosul astfel preparat, se amesteca bine cu o lingura, dupa care se scot legumele cu spumiera (o lingura cu gauri) si se aseaza in tava tapetata cu hartia de copt.
- Se taie cartofii bucatele ca pentru wedges si se tavalesc bine si ei prin sosul ramas in bol, dupa care se scurg cu spumiera si se adauga in tava.
- Se repeta procedeul si cu pieptul de pui, adaugand de data aceasta si boiaua in sosul ramas.
- Se pune pieptul deasupra legumelor si se da la cuptor.
- Se lasa la cuptor 50-60 de minute, pana se rumeneste usor pieptul de pui si apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu