26 ianuarie 2013

Placinta de mere raw

Placinta de mere rawIngrediente:



  • 4 mere maricele
  • 9 linguri faina de floarea soarelui (reteta pentru faina de floarea soarelui - se inlocuiesc migdalele cu seminte de floarea soarelui crude)
  • 2 linguri nuci
  • 100g stafide
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 linguri apa 
  • cateva merisoare uscate sau stafide pentru ornat (optional)




Mod de preparare:


Ingrediente placinta de mere raw
    Placinta de mere raw
  1. Se spala merele, se curata de cotor si seminte si apoi se taie felii.
  2. Se pun 2 dintre merele taiate felii, stafidele, 1 lingurita de scortisoara si cele 4 linguri de apa intr-un blender/robot de bucatarie/chopper si se mixeaza bine.
  3. Se pune compozitia intr-un bol, se adauga cele 9 linguri de faina de floarea soarelui si se amesteca bine cu o lingura.
  4. Compozitia astfel obtinuta se foloseste ca blat, asezand-o intr-o farfurie. Se cladeste compozitia sub forma unui tort.
  5. Se pun celelalte 2 mere taiate felii, 1 lingurita de scortisoara si 2 linguri de nuci in blender/robot de bucatarie/chopper si se mixeaza. Este ok daca de data aceasta raman bucatile de mere si de nuca mai maricele, cati compozitia astfel obtinuta o vom folosi ca "topping".
  6. Se aseaza deasupra blatului compozitia din blender, cladind-o similar, ca pentru un tort.
  7. Optional, se poate orna cu cateva merisoare uscate sau stafide.

2 comentarii:

  1. Pai sa-i zicem tort de mere ca e mai aproape de adevar. Placintica e cu foi sau foaie...
    Oricum nu cred ca-i deloc rau, desi cam pretentios. Faina de floarea soarelui...hmmm, ceva mai la indemana oricui, nu se poate?
    Imi place si admir creativitatea. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faina de floarea soarelui nu este deloc ceva pretentios. Tot ce va trebuie sunt semintele de floarea soarelui si un robot de bucatarie la care le mixati pana se obtine o consistenta asemanatoare fainei (atentie sa nu mixati prea mult pentru ca veti obtine unt). De inlocuit, se poate inlocui si cu faina de migdale (obtinuta prin acelasi procedeu). De asemenea mai puteti inlocui cu biscuiti digestivi pisati, insa in felul acesta dintr-un desert 100% sanatos il transformam in ceva mai nesanatos (din cauza zaharului si a untului din componenta biscuitilor), plus ca nu mai este "raw"... :)

      Ștergere