- 500g mix fructe de mare congelate (am gasit la Mega Image)
- 500 ml suc de rosii
- 1 pahar de vin alb sec
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura busuioc proaspat tocat
- 6 catei de usturoi
- 2-3 cepe verzi
- o bucatica (cam de 1 cm) de ghimbir proaspat
- patrunjel tocat
- sare
- piper
- boia, chilli
- putin zahar (dupa gust)
Mod de preparare:
- Se curata cateii de usturoi si se taie feliute subtiri (rondele).
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta sau intr-un wok si se rumeneste putin usturoiul.
- Se adauga sucul de rosii, paharul de vin si condimentele (sare, piper, boia, chilli dupa gust. Se adauga si putin zahar pentru a taia din aciditatea rosiilor.
- Se fierbe sosul timp de 20-30 de minute.
- Cat fierbe sosul, tocam busuiocul si taiem ceapa verde rondele. Tocam de asemenea si patrunjelul.
- Dupa ce sosul a fiert, se adauga fructele de mare (decongelate si scurse bine de apa), ceapa si busuiocul si se amesteca. Se mai fierbe 5 minute.
- Cand este gata, se adauga patrunjelul deasupra si se serveste.
Informatii utile:
- In loc de mixul de fructe de mare, puteti folosi doar midii sau orice alte fructe de mare.
O intrebare: se pot folosi si rosii tocate in loc de suc de rosii? Multumesc.
RăspundețiȘtergereSigur ca se poate inlocui cu rosii tocate insa daca este prea gros sosul puteti adauga si putina apa. De asemenea, as recomanda marirea duratei de fierbere a sosului la 30 de minute in cazul folosirii rosiilor tocate. Rosiile trebuie neaparat curatate de coaja.
Ștergerece se intampla cu ghimbirul?? unde este ?? l-am pierdut din vedere??
RăspundețiȘtergere