- 6 albusuri de ou
- 3/4 cana de faina
- 3/4 cana de zahar
- 1 praf de copt cu sofran
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 2 linguri de mac
- 2 linguri de pepite de ciocolata
- esenta de lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
- Se bat albusurile spuma tare (ca pentru bezele) cu un praf de sare.
- Se adauga treptat zaharul, esenta de lamaie, coaja de portocala iar la final zeama de lamaie, mixand in continuare.
- Amestecam intr-un bol faina cu cele doua linguri de mac si cu praful de copt cu sofran si apoi o rasturnam peste albusurile batute spuma.
- Incorporam usor faina, cu o lingura, cu miscari de jos in sus, pana s-a amestecat uniform.
- Adaugam cele 2 linguri de pepite de ciocolata si amestecam usor.
- Pregatim o tava de copt, tapetand-o cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
- Turnam compozitia in tava de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
- Cand checul este rumenit frumos, daca trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa si scoasa din mijlocul lui este curata) este gata.
- Se lasa 2 minute sa se racoreasca si apoi se scoate din forma. Cand s-a racit complet, se poate servi.
Informatii utile:
- Acest chec este foarte util atunci cand gatiti un fel de mancare ce necesita doar galbenusuri (ex: maioneza, cozonac), in felul acesta nu veti mai arunca albusurile de ou
- Pepitele de ciocolata pot fi inlocuite cu ciocolata de menaj taiata bucatele mici cu cutitul sau cu fructe confiate (stafide, cirese, caise taiate bucatele)
- Daca nu gasiti praf de copt cu sofran, puteti folosi praf de copt simplu, insa sofranul ii confera un plus de aroma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu