28 ianuarie 2014

Chec din albusuri de ou cu sofran si mac

Chec din albusuri de ou cu sofran si mac

Ingrediente:

  • 6 albusuri de ou
  • 3/4 cana de faina
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri de mac
  • 2 linguri de pepite de ciocolata
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare




Mod de preparare:

Ingrediente pentru chec din albusuri de ou cu sofran si mac
  1. Se bat albusurile spuma tare (ca pentru bezele) cu un praf de sare. 
  2. Se adauga treptat zaharul, esenta de lamaie, coaja de portocala iar la final zeama de lamaie, mixand in continuare.
  3. Amestecam intr-un bol faina cu cele doua linguri de mac si cu praful de copt cu sofran si apoi o rasturnam peste albusurile batute spuma.
  4. Incorporam usor faina, cu o lingura, cu miscari de jos in sus, pana s-a amestecat uniform.
  5. Adaugam cele 2 linguri de pepite de ciocolata si amestecam usor.
  6. Pregatim o tava de copt, tapetand-o cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
  7. Turnam compozitia in tava de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
  8. Cand checul este rumenit frumos, daca trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa si scoasa din mijlocul lui este curata) este gata.
  9. Se lasa 2 minute sa se racoreasca si apoi se scoate din forma. Cand s-a racit complet, se poate servi.


Informatii utile:

  • Acest chec este foarte util atunci cand gatiti un fel de mancare ce necesita doar galbenusuri (ex: maioneza, cozonac), in felul acesta nu veti mai arunca albusurile de ou 
  • Pepitele de ciocolata pot fi inlocuite cu ciocolata de menaj taiata bucatele mici cu cutitul sau cu fructe confiate (stafide, cirese, caise taiate bucatele)
  • Daca nu gasiti praf de copt cu sofran, puteti folosi praf de copt simplu, insa sofranul ii confera un plus de aroma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu