18 ianuarie 2014

Pate de ficat de casa (de pasare)



Ingrediente:

Pate de ficat de casa (de pasare)
  • 500g ficat de pasare (pui sau curcan)
  • 100g de unt
  • 1 praz (sau 1 ceapa)
  • 1/2 pahar vin alb sec sau demi-sec (optional)
  • 2 frunze de dafin
  • 4-5 boabe piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper macinat
  • boia
  • praf de usturoi





Ficat de pasare la fiertMod de preparare:

    Ingrediente pate de ficat de pasare
  1. Se curata ficatul si se spala bine, dupa care se pune intr-o oala, cu apa cat sa-l acopere de 3 degete.
  2. Adaugam prazul (sau ceapa) taiate bucati mari, frunzele de dafin si piperul boabe si il punem la fiert, spumand mereu.
  3. Dupa ce ficatul a fiert bine (aproximativ 40 de minute), il punem intr-un castron impreuna cu untul, prazul sau ceapa, un polonic din zeama in care a fiert si adaugam 1 lingurita de nucsoara si 1 de cimbru.
  4. Mixam cu blenderul pana obtinem un pate fin, adaugand treptat, dupa gust, sare, piper macinat, boia si praf de usturoi.
  5. Se pune intr-un castronel, se acopera si se lasa la frigider minim o ora pentru a se intrepatrunde aromele si a se intari untul.




Informatii utile:

  • Chiar daca va pare prea moale pateul adaugand un polonic de zeama, el se va intari la frigider datorita untului din compozitie.
  • Nu lasati ficatul sa se raceasca prea mult dupa fierbere, pentru ca se va intari si usca. Va fi foarte greu sa-l pasati apoi.
  • Pentru un pate dietetic, se poate inlocui untul cu 2-3 linguri de crema de branza fina foarte slaba.
  • Daca folositi praz, se pune doar partea alba, nu si frunzele


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu