Ingrediente:
- 1kg de cartofi
- 6 oua
- 150g unt
- 150ml lapte
- sare
Mod de preparare:
- Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.
- Dupa circa 20 de minute, cand cartofii sunt fierti bine, se pun intr-o strecuratoare si se scurg de apa.
- Cartofii scursi se zdrobesc bine cu un zdrobitor de cartofi (se poate folosi mixerul, presa de cartofi, robotul de bucatarie, etc).
- Se amesteca cartofii cu sare, 150g de unt si 150 ml de lapte, zdrobindu-i in continuare.
- Dupa ce s-a omogenizat bine piureul, se pune intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu unt.
- Se niveleaza piureul si apoi se creeaza 6 adancituri cu o lingura, cat sa incapa cate un ou spart.
- Se sparg ouale si se pun cate un ou in fiecare din cele 6 adancituri si se da la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se coaguleaza ouale complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu