- 800g carne de vita slaba tocata
- 5-6 cartofi maricei
- 4 oua
- 1 ceapa marisoara
- 6 linguri pasta de tomate
- 30ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Ceapa se curata si se toaca marunt dupa care se caleste intr-o tigaie mare in 30ml ulei pana devine translucida.
- Se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate, se amesteca bine pentru omogenizare si se fierb pana scade aproape de tot lichidul din tigaie.
- Curatam si taiem cartofii rondele, apoi ii fierbem circa 10 minute in apa cu sare (cu grija sa nu-i fierbem prea mult sa se sfarame).
- Intr-un vas termorezistent se aseaza cartofii rondele pe un rand, apoi se pune jumatate din carne, 2 oua batute, apoi din nou un strat de cartofi, restul de carne, inca unul de cartofi si desupra cele 2 oua ramase batute.
- Vasul se da la cuptor pana se rumeneste frumos, circa 45 de minute.
Informatii utile:
Varianta cu cascaval deasupra |
- Nu este nici o problema daca cartofii nu sunt extrem de fierti atunci cand ii punem in vas, important este sa nu se sfarame pentru ca ei se vor mai coace la cuptor, nu vor ramane cruzi.
- In ultimele 5-10 minute de stat la cuptor, se poate adauga cascaval sau parmezan ras desupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu