13 aprilie 2014

Batoane de ovaz cu fructe confiate




Ingrediente:

  • 2 cani cu varf de fulgi de ovaz
  • 3/4 cana de nuci macinate (sau migdale, fistic, alune)
  • 1 cana cu varf de fructe confiate (caise, prune, ananas, mango, stafide, afine, etc)
  • 2 cani de lapte
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 lingurite scortisoara 
  • nucsoara, cuisoare (optional)






Mod de preparare:

 
  1. Se amesteca ingredientele uscate (fulgii de ovaz, fructele confiate, nucile si scortisoara) intr-un castron.
  2. Se amesteca laptele cu esenta de vanilie si se toarna peste ingredientele uscate.
  3. Toata compozitia se amesteca bine de tot, pana cand toti fulgii sunt inmuiati in lapte.
  4. Lasam compozitia sa se odihneasca pentru 20-25 de min (daca vi se pare prea lichida, mai amestecati un pic si lasati-o inca 5-10 minute, fulgii de ovaz vor absorbi si mai mult lapte).
  5. In acest timp se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 165-170 de grade C (foc mediu).
  6. Se toarna amestecul in tava si se intinde cu o lingura. Se apasa compozitia cu lingura, astfel incat sa nu exista spatii goale si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc.
  7. Se taie batoanele imediat ce au fost scoase de la cuptor, pentru a nu se intari/usca prea tare.
  8. Se servesc reci, la micul dejun sau cand avem pofta de un snack gustos si sanatos.


Informatii utile:

  • Pastrati-le acoperite cu o carpa pentru a nu se usca prea tare.
  • Dupa coacere, batoanele ar trebui sa fie crocante/uscate la exterior si usor moi in interior.
  • Nu au nevoie de zahar adaugat, isi iau dulceata din fructele confiate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu