- 2 cani cu varf de fulgi de ovaz
- 3/4 cana de nuci macinate (sau migdale, fistic, alune)
- 1 cana cu varf de fructe confiate (caise, prune, ananas, mango, stafide, afine, etc)
- 2 cani de lapte
- 1-2 lingurite esenta de vanilie
- 1-2 lingurite scortisoara
- nucsoara, cuisoare (optional)
Mod de preparare:
- Se amesteca ingredientele uscate (fulgii de ovaz, fructele confiate, nucile si scortisoara) intr-un castron.
- Se amesteca laptele cu esenta de vanilie si se toarna peste ingredientele uscate.
- Toata compozitia se amesteca bine de tot, pana cand toti fulgii sunt inmuiati in lapte.
- Lasam compozitia sa se odihneasca pentru 20-25 de min (daca vi se pare prea lichida, mai amestecati un pic si lasati-o inca 5-10 minute, fulgii de ovaz vor absorbi si mai mult lapte).
- In acest timp se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 165-170 de grade C (foc mediu).
- Se toarna amestecul in tava si se intinde cu o lingura. Se apasa compozitia cu lingura, astfel incat sa nu exista spatii goale si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc.
- Se taie batoanele imediat ce au fost scoase de la cuptor, pentru a nu se intari/usca prea tare.
- Se servesc reci, la micul dejun sau cand avem pofta de un snack gustos si sanatos.
Informatii utile:
- Pastrati-le acoperite cu o carpa pentru a nu se usca prea tare.
- Dupa coacere, batoanele ar trebui sa fie crocante/uscate la exterior si usor moi in interior.
- Nu au nevoie de zahar adaugat, isi iau dulceata din fructele confiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu