1. Mancati micul dejun. Multe persoane se plang ca nu pot manca imediat cum se trezesc. Nu e neaparat nevoie sa faceti lucrul asta. Puteti lua micul dejun si la o ora dupa ce v-ati trezit. Pe deasupra, totul tine de "educatia stomacului". Daca in primele zile poate fi dificil sa luati micul dejun, invatandu-va stomacul chiar si doar cu cateva linguri de iaurt degresat si plusand zilnic cate putin, veti observa ca va veti obisnui cu acest ritual si stomacul va cere singur micul dejun. Daca serviti un mic dejun echilibrat si nutritiv, veti avea mai multa energie pe parcursul zilei iar sansele de a manca prea mult spre finalul zilei se micsoreaza. Asigurati-va ca micul dejun este format din destule proteine si carbohidrati sanatosi (oua fierte, toast din paine integrala cu somon afumat, fulgi de ovaz cu iaurt degresat si fructe de padure sau shake proteic).

3. Alegeti "otravurile" cu atentie. Alcoolul contine calorii "goale" (fara nutrienti). Serviti 1 pahar de vin rosu si evitati cocktailurile carbogazoase, cele care contin suc de fructe, sau bauturile ca pina colada. Ramaneti la cele simple (vin, tuica, vodka).

5. Reveniti la rutina sanatoasa. Asigurati-va ca dupa o zi sau o perioada scurta (2-3 zile) de excese reveniti la rutina de alimentatie sanatoasa. Nu permiteti obiceiurilor alimentare specifice petrecerilor sau sarbatorilor sa se prelungeasca si nu sariti peste mese pentru a "compensa" caloriile in plus mancate in ziua precedenta. Nu veti realiza decat incetinirea ratei metabolismului si intrarea lui in starea de infometare. Cu prima ocazie cand veti reveni la mesele obisnuite corpul va incepe sa isi faca depozite de grasime pentru o alta eventuala perioada de infometare. Incercati doar sa reduceti cantitatea de carbohidrati si beti cat mai multa apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu